Kalmarhemstudent Kalmarhem

Inflyttning

Det finns en mängd saker du bör tänka på när du flyttar in i nytt boende. Nedan följer några tips.

Första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag. Från och med klockan 12.00 denna dag har du tillgång till din nya lägenhet. Om inflyttningsdagen infaller på en helgdag får du flytta in först nästkommande vardag.


Börjar du studera hösten 2018?


Vänligen se separat information om inflyttning och nyckeluthämtning som du har fått tillsammans med ditt kontrakt, antingen via mejl eller via post.


Nycklar

Börjar du studera hösten 2018?
Vänligen se separat information om inflyttning och nyckeluthämtning som du har fått tillsammans med ditt kontrakt, antingen via mejl eller via post.


Nycklarna till ditt nya boende kvitterar du ut hos Kalmarhems Bobutik på Larmtorget 3, tidigast kl. 12.00 på inflyttningsdagen. Ta med din legitimation. Du ska också kunna uppvisa att första hyran är betald.

Har du inte möjlighet att komma in och kvittera ut nycklarna själv måste den person du skickar i ditt ställe ha med sig en fullmakt.

OBS! Vid en eventuell överenskommelse med utflyttande hyresgäst om tidigare inflyttning krävs en fullmakt för tidigare utlämning av nycklar.

Vissa av våra kvarter har bommar som du behöver bomnyckel till för att kunna passera. Bomnyckel får du låna mot en deponeringsavgift på 300 kronor. Mer information om vilka kvarter som har bomnyckel (pdf, nytt fönster)

 

Hyra

Hur du betalar din hyra kan du läsa mer om här.

El

Se över elleveransen som gäller för din nya lägenhet om du vill vara säker att den fungerar ordentligt när du flyttar in och ditt kontrakt börjar gälla. Läs mer om elavtal och vad du måste anmäla själv.

Bredband

Mer information om bredband i våra studentlägenheter hittar du här.
 

Anmäl din flytt

Du måste vara folkbokförd på den adressen som kontraktet avser under hela din boendetid hos oss. Du anmäler din flytt till Skatteverket. För att vara säker på att få din post till din nya bostad anmäler du även din flytt på www.adressandring.se. Tänk på att göra flyttanmälan i god tid före flytten.  


Hemförsäkring

Se över din hemförsäkring. Du bör ha en egen hemförsäkring för ditt eget skydd och dina ägodelar. Kalmarhems försäkringar täcker endast skador på själva byggnaden och inte din personliga egendom. Kontakta ditt försäkringsbolag.


Se över lägenheten

Kontrollera att den lägenhet du flyttar in i är hel och ren. Testa brandvarnaren för att veta att den fungerar. Du som hyresgäst ska själv se till att den fungerar. Är du missnöjd med något eller brandvarnaren inte fungerar ska du göra en felanmälan för att få det åtgärdat. 


Garage-och bilplats

Är du är intresserad av att hyra garage- eller bilplats gör du anmälan via vår webbsida.

 
Anmäl din flytt


Skatteverket (nytt fönster)

Adressändring (nytt fönster)