Kalmarhemstudent Kalmarhem

Inflyttning

Det finns en mängd saker du bör tänka på när du flyttar in i nytt boende. Nedan följer några tips.
 

Första vardagen i varje månad räknas som inflyttningsdag. Från och med klockan 12.00 denna dag har du tillgång till din nya lägenhet. Om inflyttningsdagen infaller på en lördag, söndag, allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton får du flytta in först nästkommande vardag.

Nycklar


Nycklarna till ditt nya boende kvitterar du ut hos Kalmarhems Bobutik på Larmtorget 3, tidigast kl. 12.00.

Ta med legitimation! Har du inte möjlighet att komma in och kvittera ut nycklarna själv måste den person du skickar i ditt ställe ha med sig en fullmakt. OBS! Vid en eventuell överenskommelse med utflyttande hyresgäst om tidigare inflyttning krävs en fullmakt för tidigare utlämning av nycklar.

Vissa av våra kvarter har bommar som du behöver bomnyckel till för att kunna passera. Bomnyckel får du låna mot en deponeringsavgift på 300 kronor. Mer information om vilka kvarter som har bomnyckel (pdf, nytt fönster)

 

Hyra

Hur du betalar din hyra kan du läsa mer om här

El

Se över elleveransen som gäller för din nya lägenhet om du vill vara säker att den fungerar ordentligt när du flyttar in och ditt kontrakt börjar gälla. Läs mer om elavtal och vad du måste anmäla själv.

 
Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift.


Hemförsäkring

Se över din hemförsäkring. Du bör ha en egen hemförsäkring för ditt eget skydd och dina ägodelar. Kalmarhems försäkringar täcker endast skador på själva byggnaden och inte din personliga egendom. Kontakta ditt försäkringsbolag.


Se över lägenheten

Kontrollera att den lägenhet du flyttar in i är hel och ren. Testa brandvarnaren för att veta att den fungerar.  Är du missnöjd med något ska du göra en felanmälan snarast möjligt för att få det åtgärdat. 


Garage-och bilplats

Är du är intresserad av att hyra garage- eller bilplats gör du anmälan via vår webbsida.

Nyinflyttad Kalmarbo?

Kalmar kommun arrangerar träffar för inflyttade.

Läs mer på Kalmar kommuns webbplats (nytt fönster)